Stuvade skärbönor med bacon

Stuvade skärbönor med bacon
Foto: TV4

Skärbönor är en delikatess, vill man ha ett helt vegetariskt alternativ kan man servera utan bacon.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g skärbönor, färska
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g bacon

Stuvning:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl kokspad, silat
  • 1 dl mjölk eller kaffegrädde
  • persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
  3. Knaperstek baconet och servera med stuvningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept