Stuvade skärbönor med bacon

Stuvade skärbönor med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stuvade skärbönor med bacon

11 ingredienser

Skärbönor är en delikatess, vill man ha ett helt vegetariskt alternativ kan man servera utan bacon.

Ingredienser

portioner
  • 600 g skärbönor, färska
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g bacon

Stuvning:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl kokspad, silat
  • 1 dl mjölk (eller kaffegrädde)
  • persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
  3. Knaperstek baconet och servera med stuvningen.