Stuvade grönsaker till köttbullar

Stuvade grönsaker till köttbullar
Foto: TV4

En riktigt god stuvning är lätt och mild och höjer smaken på grönsakerna. Grönsakerna nedan är förslag. Byt ut mot dina egna favoriter. Stuva en sorts grönsaker, eller flera på en gång. Djupfryst grönsaksblandning blir jättegod i stuvning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,25 blomkålshuvud
  • 0,5 dl grönt ärter
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • persilja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk grädde

Till servering:

  • 4 portioner köttbullar

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär dem i jämnstora bitar. Koka upp grönsaksbuljongtärningen i vattnet. Lägg i grönsakerna efter koktid. Ta upp grönsakerna när de är mjuka och håll dem varma. Blanda ner mjölken i grönsaksbuljongen.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vispa ner mjölet. Hetta upp mjölken och grönsaksbuljongen. Rör ner den, lite i taget, i redningen i kastrullen. Ställ tillbaka kastrullen med stuvningen på plattan och låt småputtra på låg värme i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt grädden.
  3. Blanda ner de kokta grönsakerna i stuvningen. Klipp persilja över. Servera med varma köttbullar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept