Stuvade abborrar

Stuvade abborrar
Foto: TV4

En klassisk rätt som smakar bäst med färskpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 st små abborrar, ca 1 kg
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 6 korn vitpeppar, stötta
  • 1 krm timjan
  • citron
  • salt

Gör så här

  1. Fjälla och rensa fisken. Salta in- och utvändigt.
  2. Smöra en gryta och lägg fiskarna med ryggarna uppåt. Rör ut mjölet med vattnet och häll över. Tillsätt kryddor och örter. Sjud klart cirka 15 minuter.
  3. Smaka av såsen med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept