Stuvad blomkål med stekt fläsk

Stuvad blomkål med stekt fläsk
Foto: TV4

Stekt rimmat fläsk ät gott till alla sorters stuvade grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk persilja, hackad
  • 400 g stekfläsk
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av i en sil. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med mjölk. Småkoka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och persilja. Vänd ner blomkålen.
  2. Stek fläsket knaprigt och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept