Stuvad abborre på klassiskt vis

Stuvad abborre på klassiskt vis
Foto: TV4

Det är kanske inte alltid ett kärt besvär att fjälla abborre! Hela och fjällade ska de dock vara till den klassiska stuvade abborren. Servera den direkt ur formen med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 stora abborrar
  • 1 liten purjolök
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 3 msk smör
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Klipp först av fenorna som är vassa. Fjälla abborrarna och ta ur dem. Rensa abborrarna, skölj dem väl och torka med hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 200°. Finhacka purjolök, hacka dill och persilja. Smörj en ugnssäker form med 1 1/2 msk smör. Lägg i hälften av purjolöken och det gröna tillsammans med lagerblad och timjan. Krydda fisken med salt och peppar. Vänd den i mjölet och lägg i formen. Strö över resten av det gröna och klicka på resterande smör.
  3. Pressa citron över, slå på vatten och baka i ugnen i 15 minuter. Slå på grädden och låt fisken gräddas i ytterligare 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept