Stuvad abborre

Stuvad abborre
Foto: TV4

Hela och fjällade ska abborrarna vara till den klassiska stuvade abborren. Servera den direkt ur formen med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora abborrar
  • 1 liten purjolök
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 3 msk mjukt smör
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • saften av 1/2 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Klipp först av fenorna som är vassa. Fjälla abborrarna innan de tas ur, gärna i diskhon under vatten så inte fjällen sprätter omkring. Rensa abborrarna, skölj dem väl och torka med hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 200°. Finhacka purjolöken. Hacka dill och persilja. Smörj en ugnssäker form med 1 1/2 msk smör. Lägg i hälften av purjolöken och det gröna tillsammans med lagerblad och timjan. Krydda fisken med salt och peppar. Vänd den i mjölet och lägg i formen. Strö över resten av det gröna och klicka på resterande smör.
  3. Pressa citron över, slå på vatten och baka i ugnen i 15 minuter. Slå på grädden och låt fisken gräddas i ytterligare 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept