Potatisplättar

Potatisplättar
Foto: Barnens egen matskola
6

Du behöver

  • 700 g bakpotatis
  • 1 tsk salt
  • vatten
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl lätt crème fraîche
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • lite riven muskot
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
  2. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  3. Använd elvispen och mosa potatisen.
  4. Tillsätt ägg, crème fraîche, västerbottenost, rapsolja, salt och riven muskot.
  5. Skeda upp moset i stekpannan och stek några plättar åt gången på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida. Servera potatisbullarna med strimlad vitkål och lingonsylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept