Strömmingslåda med kaviargrädde

Strömmingslåda med kaviargrädde
Foto: TV4

En läcker och lättlagad klassisk strömming.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg strömming, orensad eller 600 g rensad
  • salt
  • 1-1,5 dl dill, hackad
  • 1-1,5 dl persilja, hackad
  • 1-1,5 dl gräslök, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5-1 tub kaviar
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rensa fisken och tag bort ryggbenet. Lägg ut filéerna med köttsidan upp på en bräda. Salta.
  2. Smöra en ugnsform lätt. Blanda det kryddgröna och lägg hälften i botten på formen. Rulla fisken och lägg den tätt i formen. Täck med resten av det gröna. Vispa grädden och smaksätt med kaviar. Slå den över fisken och se till att den rinner ner emellan.
  3. Grädda lådan mitt i ugnen 15-20 minuter och servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept