Strömmingslåda

Strömmingslåda
Foto: TV4

En variant av strömmingslåda där fyllningen består av purjolök och persilja.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g strömmingsflundra
  • 2 dl persilja, hackad
  • 0,5 st liten purjolök, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus dijonsenap
  • ströbröd
  • salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut strömmingen och salta. Blanda persilja och purjolök och fördela fyllningen över fisken. Vik fisken tvärsöver och lägg i ugnsform.
  2. Vispa upp grädden lätt, smaksätt med senap och bred över fisken. Strö på lite ströbröd och grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept