Strömming som i Nice

Strömming som i Nice
Foto: TV4

Naturligtvis finns det inte strömming i Medelhavet, men det hindrar inte att det går att servera strömming just så här. I originalreceptet användes nyfiskade sardiner. Du kan använda rätten både som huvudrätt och som förrätt. Som förrätt räcker den till 6 personer. Servera som varmrätt med kokt potatis och tomater.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg strömming (600g filé)
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 12 vitpepparkorn
  • 1 knippa persilja
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rensa strömmingen. Hacka persiljan, skala och finhacka vitlöken, krossa pepparkornen grovt och smula lagerbladen på samma sätt. Olja in en väl rengjord stekpanna och sätt den på stark värme. Lägg i fisken och halstra den i 1 minut på varje sida.
  2. Lägg strömmingarna i två lager i en form eller ett djupt fat. Strö över hälften av vitlöken, persiljan, kryddorna och 1 tsk salt ovanpå första lagret och resten, plus ytterligare 1 tsk salt, på nästa lager. Låt alltsammans svalna.
  3. Blanda olja och vinäger och häll över strömmingen. Den kan med fördel stå och dra i kylskåpet till nästa dag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept