Strimlad marinerad kalkon i pitabröd

Strimlad marinerad kalkon i pitabröd
Foto: TV4

Marinerad, strimlad kalkon lagar du snabbt som en vind. Servera den i pitabröd med grönsaker och en läcker kebabsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 marinerad, strimlad kalkon
  • 4 pitabröd
  • strimlad isbergssallat
  • 2 tomater
  • 8 Feferoni
  • 0,5 gul lök
  • matfett att bryna i

Röd kebabsås:

  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 röd spansk peppar

Gör så här

  1. Röd kebabsås: Finhacka den gula löken. Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt lök, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Koka upp och krydda med svartpeppar, socker och spiskummin. Låt koka i ca 20 minuter på svag värme. Avsluta med att ge önskad hetta med finhackad spansk peppar. Kan serveras ljummen eller kall.
  2. Strimla sallaten, skiva tomaterna och skiva löken tunt. Bryn kalkonstrimlorna i matfett i en stekpanna.
  3. Skär upp pitabröden så att det bildas en ficka. Fyll med grönsakerna, kalkonstrimlorna och sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept