Strimlad lövbiff med grönsaker och kapris- och senapssås

Strimlad lövbiff med grönsaker och kapris- och senapssås
Foto: TV4

En bra kombination av nötkött och grönsaker, där kapris- och senapssåsen är goda smaksättare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • smör att bryna i
  • salt och malen vitpeppar
  • 250 g broccoli
  • 0,5 gul lök
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärter
  • salt och malen vitpeppar

Kapris och senapssås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk osötad senap
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Sås: Fräs matfett och mjöl utan att det tar färg. Ta av från värmen och spä med buljongen, lite i taget. Rör ner crème fraîche och låt koka några minuter. Rör i senapen. Håll såsen varm.
  2. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa haricots verts och sockerärter. skala löken och skär i strimlor. Förväll haricots verts, sockerärter och lök i lättsaltat vatten. Håll grönsakerna varma.
  3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Lägg lövbiffen ovanpå grönsakerna och toppa med såsen. Strö över kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept