Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan
Foto: TV4

Det här är en lättlagad rätt som även går snabbt att göra. Kanske en typisk efter jobbet middag? Servera med pressad potatis, kokt ris eller pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor

Till servering:

  • parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.
  3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept