Strimlad currykyckling med spenatris och raita

Strimlad currykyckling med spenatris och raita
Foto: TV4

Visst är det gott med kycklingfilé, men ibland behöver den sällskap med roliga tillbehör och mustiga kryddor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk neutral olja+ olja att steka i

Raita:

  • 6 dl naturell yoghurt
  • 0,5 tsk rostade spiskumminfrön
  • 1 krm röd chilipeppar
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 slanggurka
  • 1 kruka färsk mynta

Spenatris:

  • 3 dl långkornigt ris
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g färsk spenat

Gör så här

  1. Raita: Rosta spiskumminfröna under omrörning i 15-20 sekunder i het panna. Krossa dem i mortel. Vispa yoghurten slät och krämig. Blanda i spiskummin, chilipeppar, salt och svartpeppar. Skär gurkan med skalet på i tunna skivor. Hacka myntabladen så att det blir 2 msk. Spar några gurkskivor och myntablad till garnering och rör ner resten i såsen. Täck över och låt såsen stå kallt en stund så att smakerna blandas. Dekorera med gurka och mynta före servering.
  2. Spenatris: Skölj spenaten och riv den i stora bitar. Skär bort grova bladnerver. Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i oljan en stund. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda ca 15 min. Tillsätt spenaten och sjud 10 minuter till eller tills riset är mjukt.
  3. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Krydda med salt, peppar, spiskummin och gurkmeja. Pensla med olja och stek filéstrimlorna gyllenbruna i olja. Servera till spenatriset och raitan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept