Strimlad biff med svamp

Strimlad biff med svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Strimlad biff med svamp

10 ingredienser

En god och krämig rätt som går snabbt att laga. Kokt ris, potatis eller pasta passar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff
  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar

Till dekoration:

  • några blad färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint, skär biffen i strimlor, ansa svampen och skär den i mindre bitar. Bryn lök, kött och svamp var för sig i smör i en stekpanna, krydda med salt och vitpeppar.
  2. Lägg över löken i en gryta, pudra över vetemjölet och rör om. Sätt grytan på värme och rör ner mjölk och crème fraiche, lite i taget. Tillsätt svampen och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  3. Strimla den färska basilikan. Lägg upp biffen på varmt serveringsfat och häll stuvningen över. Dekorera med strimlad basilika.