Strimlad biff med grönsaksnudlar

Strimlad biff med grönsaksnudlar
Foto: TV4

Sugen på att smaka på alger? Börja med att använda dem som dekoration. Du kan exempelvis använda noriblad, sådana som man lagar sushi av. Här serveras de till till nudlar och biff.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g utskuren biff
  • olja till stekning
  • salt och malen vitpeppar
  • 200 g äggnudlar
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 3 msk ostronsås
  • Marinad:
  • 0,75 dl japansk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk sherry
  • 1,5 tsk socker

Till dekoration:

  • färska böngroddar
  • strimlat noriblad
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Skär biffen i skivor och sedan i tjocka strimlor. Skala och riv ingefäran, blanda den med soja, sherry och socker till en marinad. Häll den i en plastpåse och låt köttet marinera i 2 timmar i kyl. Ta upp köttet och stek det i stekpanna eller grilla i grillpanna ca 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär purjo och paprika i strimlor och fräs dem i olja. Häll av vattnet från nudlarna och blanda dem med de frästa grönsakerna. Rör ner ostronsås.
  3. Klipp tunna strimlor av noribladet. Lägg upp nudlarna på varma, djupa tallrikar och fördela biffen över. Strö över sesamfrö och dekorera med böngroddar och noriblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept