Stora vita bönor med tomat och dill

30 m
4

En variant på den grekiska bönrätten gigantes. Gott tillbehör till lamm, fisk, rökt kött eller som en del av en vegetarisk måltid.

Receptet är från programmet Riktiga Karlar.

29 september 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 stjälkar selleri, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • ca 400 g stora vita bönor, sköljda
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs selleri, lök, vitlök och morot i olivolja så att de mjuknar.
  2. Häll i passerade tomater och balsamvinäger, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Lägg i bönor och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar, rör i de färska örterna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept