Från TV4

Stora räkor på spett med saffransris

Stora räkor på spett med saffransris
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 16 jätteräkor
  • 1 pressad citron
  • 0,5 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 4 portioner ris
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • citronskivor
  • 1 grön paprika
  • träspett som legat i vatten ca 10 minuter

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda citronsaft, matolja, salt och peppar i en bunke, lägg ner räkorna och låt dem marinera ett par timmar. Trä upp räkorna på spetten med en liten citronskiva mellan varje räka.
  2. Koka 4 portioner ris enligt anvisningen på paketet, med saffran blandat i kokvattnet. Tärna paprikan fint och blanda ner i riset.
  3. Koka ihop fiskbuljong med vin till hälften. Häll i grädde och koka ihop till såskonsistens, smaka av med citron, salt och peppar från kvarn. Hetta upp en grillpanna eller grill och grilla spetten ca 3 minuter på varje sida, beroende på räkornas storlek.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept