Stor thaisallad

Stor thaisallad
Foto: TV4

En generös sallad som tack vare den mättande dressingen är en hel måltid. I originalreceptet används pak choy, fast här har vi tagit salladskål. Vill du inte ha ägg i salladen kan du hoppa över dem och öka mängden tofu. Det går också bra att göra tvärtom.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-6 blad salladskål
  • 100 g broccolibuketter
  • 2 tomater
  • 0,5 slanggurka
  • 1 röd paprika
  • 3 knipplökar med blast
  • 150 g tofu
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl jordnötter
  • Dressing:
  • 1,5 dl pressad citronsaft
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 röd spansk peppar
  • 0,5-1 dl vatten
  • 4 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Dressing: Lägg citronsaft, koriander, socker, salt, fisksås och spansk peppar i mixer eller matberedare. Kör till mos medan du spär med vatten till lagom rinnande konsistens. Pressa ner vitlöken och rör om.
  2. Skölj salladskålbladen och strimla dem. Tina broccolibuketterna, eller förväll dem lätt om de är färska. Skölj resten av grönsakerna. Skär tomaterna i strimlor och skiva gurkan. Halvera, skär bort kärnor och skär paprikan i bitar. Skär löken i tunna skivor. Spar blasten till garnering. Skär tofun i strimlor.
  3. Lägg upp grönsakerna på ett fat. Lägg på tofubitar, garnera med äggklyftor och blommor av lökblast. Droppa över dressingen. Tips: Blommor av lökblast gör du så här: Skär i 3 cm långa bitar, slitsa ena änden och lägg bitarna i kallt vatten så krullar de upp sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept