Stoppa din egen korv

Stoppa din egen korv

Hemlagad korv med äkta vara! Här hittar du recept från Kristofer Franzéns kokbok Korv.

Intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att baka med egen surdeg hellre än att köpa industrilimpor. Det faller sig naturligt att se på samma sätt på korven man soppar i sig. Man kan ju göra egen korv och det blir så otroligt gott!

I Kristofer Franzéns bok Korv. Den godaste korven stoppar du själv får du lära dig hur hela korv- stoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och ur temperaturen påverkar korvens konsistens. Du kan i princip tillverka din egen korv med endast en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren.

I boken hittar du recept på bland annat salsiccia, chorizo, isterband och vinldsvinskorv, smaksatta med kryddor som salvia, citron eller svamp. Du hittar också de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.

Här köper du boken Korv

Recept från boken Korv