Stjärnkakor och snurrkakor

20 kakor
Stjärnkakor och snurrkakor
Foto: TV4

Två sorters småkakor på en deg - stjärnkakor fyllda med choklad och snurrkakor med hallon- och chokladsmak.

Stjärnkakor är något som jag alltid som liten önskade mig på kakbordet vid min födelsedag. Även alla andra gånger som det bjöds på fika hemma. Vi hade alltid massa olika sorters kakor hemma jämt som det bjöds på då vi fick främmande. /Elisabeth

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

28 maj 2015
Visa mer
20 kakor

Du behöver

Grunddeg

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0,75 dl florsocker
  • 200 g smör

Stjärnkakor

  • 150 g mjölkchoklad

Hallon- och chokladsnurror

  • 2-3 msk kakao
  • 2-4 msk hallonpulver
  • röd karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker och smör i matberedare. Arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar.
  4. Stjärnkakor
    Ta en degen och spritsa ut som stjärnor på bakplåtspapper och grädda sedan mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Lägg sedan samman två kakor med smält choklad mellan.
  6. Sikta florsocker över kakorna strax innan servering.
  7. Hallon- och chokladsnurror
    Ta den andra degen och dela återigen degen i två delar och blanda ena delen med kakao och andra delen med hallonpulver och röd karamellfärg.
  8. Kavla sedan ut degen med plastfolie emellan så det inte fastnar och går sönder. Lägg dem sedan uppe på varandra och rulla ihop. Lägg i kylen en stund.
  9. Ta sedan ut rullen och skär ca 0,5 cm tjocka kakor och lägg på ett bakplåtspapper.
  10. Grädda mitt i ugnen i 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept