Stir fry med nudlar och räkor

Stir fry med nudlar och räkor
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Stir fry med nudlar och räkor

14 ingredienser

20 m

Snabb nudelwok med färska räkor, paprika och sockerärtor.

Ingredienser

portioner
  • 200 g äggnudlar
  • 250 g skalade räkor
  • 0,5 chilifrukt
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 limefrukter
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 röda paprikor
  • 200 g sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk soja
  • 2 msk honung, flytande

Garnering

  • 1 kruka färsk koriander
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp vatten och koka nudlarna tills de nästan är klara, häll av vattnet och spola med kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Finhacka ingefära, vitlök och chili. Dela den gula löken i grova bitar. Strimla paprikan och sockerärtorna.
  3. I en wok eller stekpanna, fräs ingefära,vitlök och chili i olja på mellanhög värme. Tillsätt löken efter 2 min, skruva upp värmen och stek i ca 2 min. Ha sedan i räkorna, sockerärtorna och paprikan. Stek ca 2 min till. I med nudlar, soja, sesamolja och honung. Smaka av med limejuice och eventuellt soja.
  4. Garnera med koriander och sesamfrön. Servera.