Stinas pastagratäng

Stinas pastagratäng
Foto: TV4

Den här rätten blir man verkligen mätt av!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

Färssås:

  • 500 g blandfärs
  • 2 st små gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • 3 tsk tomatpuré
  • 2,5 dl vitt vin
  • salt och peppar

Vit sås:

  • 50 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt och peppar
  • 2 paket hackad spenat à 375 g
  • 5 g farfalle
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Bryn löken i matfett. Tillsätt alla ingredienser till köttsåsen och låt den koka sakta i 45 minuter. 2. Smält margarin med vetemjöl och häll över mjölk. Låt koka några minuter, såsen ska vara ganska tunn. Tina spenaten och pressa ur vätskan.
  2. Smöra en ugnsform. Lägg hälften av pastan i botten. Slå på lite sås och strö över ost. Bred över all köttsås, sedan spenat, vit sås, resten av pastan och sist vit sås. Strö över ost och täck formen med folie. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept