Stigbjörns chokladkaka

Stigbjörns chokladkaka
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 dl kakao
  • 2,25 dl mjölk
  • 1,25 dl socker
  • 125 g margarin/smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smörj och bröa en avlång form, ca 1,2 l.
  2. Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
  3. Rör matfettet och sockret pösigt.
  4. Tillsätt äggen och vaniljsocker.
  5. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme på 175 grader.
  8. Ät och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept