Ungersk gryta

Ungersk gryta
Från Nyhetsmorgon

Ungerska grytor är alltid fullproppade med grönsaker. Den här grytan med fläskkött och kryddig ungersk korv gör garanterat middagsgästerna mätta och belåtna.

12 december 2010
Visa mer
1h
6

Du behöver

  • 500 g fläskkött
  • 3 st kryddiga ungerska korvar
  • 4 st stora potatisar
  • 2 st rödlökar
  • 2 st gula lökar
  • 1 st purjolök
  • 4 st morötter
  • 1 st squash
  • 8 st paprikor i olika färger
  • 1 näve rosenbönor
  • 0,5 kg tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g fryst spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 3 msk olivolja till marinering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär ned fläskköttet i bitar lägg i en bunke. Marinera i peppar, salt, olivolja och eventuella kryddor (valfritt), gärna över natten.
  2. Häll lite olivolja i en stor gryta. Skala och skär ner alla grönsaker och potatis i grova bitar. Börja med att fräsa de hårda rotfrukterna: potatis, lök, morot.
  3. Krydda med paprikapulver och rör om. Ta inte för mycket paprikapulver från början, det är bättre att krydda en gång till på slutet för att få det lagom starkt.
  4. Fortsätt med paprikan, squashen, bönorna och fläskköttet. Fräs på lite. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt den tillsammans med tomatpurén och vattnet. Låt koka på medelvärme i 15-20 minuter och skiva sedan korven och tillsätt tillsammans med spenaten. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta upp en potatisbit och en fläskbit innan servering och kolla så att de är färdiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept