Vegetarisk paj

40 min
4
Vegetarisk paj
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
40 min
4

Du behöver

  • 4 plattor smördeg
  • 1,5 l bladspenat (blandat med nässlor och svinmålla om möjligt)
  • 4 st ägg
  • 4 dl grädde eller gräddmjölk
  • salt
  • peppar
  • riven muskot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ner smördegen som ett skal i en pajform och grädda i 5 minuter. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och förväll spenaten och eventuellt nässlorna och mållan. Häll sedan av vattnet och hacka bladen grovt.
  2. Sänk värmen i ugnen till 175 grader. Vispa ihop grädden och ägget och smaksätt med salt, peppar och lite muskot. Lägg i de hackade bladen och slå över äggstanningen. Grädda pajen i cirka 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept