Grillade revbensspjäll

1h 30 min
Grillade revbensspjäll
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
1h 30 min

Du behöver

  • 6 hg tjockt revbensspjäll

Marinad:

  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk ingefära, rågad
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk worchestersås
  • 1 msk senap
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk sweetchilisås
  • 1 msk soja
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär revbensspjället längs med benen så att det blir tjocka spjäll.
  2. Koka dem saltat vatten med lite peppar i cirka 15 minuter. Låt stå och kallna i spadet, cirka 1 timme men gärna till nästa dag. Lyft ur spjällen.
  3. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den.
  4. Grilla försiktigt mitt på grillen så att spjällen får färg, det behöver inte gå länge alls eftersom köttet redan är kokt.
  5. Lägg upp spjällen på ett fat och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept