Örtmarinerad fläskfilé med bön- och svampsauté

4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • Marinad:
  • ordentligt med färsk salvia, oregano och dragon
  • salt
  • grovt krossad peppar
  • olivolja
  • ev lite chilipulver

Bön- och svampsauté:

  • 0,25 kg rosenbönor
  • 0,25 kg blandad svamp
  • 0,25 kg smörslungade kokta potatisar
  • gräslök

Gör så här

  1. Hacka örterna och rulla in fläskfilén i dem. Salta, peppra och strö ev på lite
  2. Chilipulver. Slå på lite olivolja och låt fläskfilén stå över natten. Den
  3. Ska bara vändas i oljan, inte simma runt.
  4. Kör fläskfilén försiktigt på grillen. När den blivit vackert guldbrun tar
  5. Man av den och låter den gå klart inlindad i aluminiumfolie.
  6. Bön- och svampsauté:
  7. Skiva potatisen och skär ned svampen och bönorna. Häll lite olivolja i en stor gryta och fräs potatisen, bönorna och svampen. Häll i den finhackade gräslöken och rör om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept