Mandeläppelkaka

Du behöver

  • 4 syrliga äpplen
  • 1 näve vinbär
  • 1 näve krusbär
  • 1 näve grovhackad mandel
  • 1 näve russin
  • sirap
  • Mördeg:
  • 1,5 hg smör
  • 2 hg mjöl
  • 3 msk socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 äggulor

Råcreme:

  • 3 dl lättvispad grädde
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Hacka ihop degen med en kniv, knåda inte. Blanda med kallt smör. Fördela degen i en form och grädda den i ugn, ca 225 grader, till den fått färg.
  2. Lägg på skalade skivade äpplen över hela ytan, fyll på med vinbär, krusbär, hackad mandel och russin. Lägg över lite sirap. Kör kakan i ugn med starkare övervärme tills äpplena är mjuka.
  3. Råcreme:
  4. Vispa ihop och servera med äppelkakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept