Isad äppelgelé

4

Du behöver

  • 5 dl socker
  • 1,75 dl vatten
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 kg syrliga äpplen

V a n i l j k r ä m:

  • 2 dl mellangrädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 dl vispgrädde, vispad till skum
  • G a r n e r i n g:
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Koka socker, vatten och citronskal till sockerlag.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dem i sockerlagen. Koka äpplen och lag på svag värme till en homogen massa. Det tar cirka 2 timmar. Rör om då och då.
  3. Häll upp äppelmassan i en form. Ställ den i kylskåpet. Låt stå minst åtta timmar gärna över natten.
  4. Dela vaniljstången. Skrapa ner fröna i mellangrädden. Lägg i barken. Koka upp grädden. Drag kastrullen åt sidan. Låt stå 10 minuter. Tag upp vaniljbarken.
  5. Rör gulor och socker. Vispa ner vaniljgrädden. Sjud upp bland-ningen. Vispa hela tiden. Kyl krämen. Rör ner den vispade gräd-den.
  6. Dela granatäpplet. Skrapa ur kärnorna. Stjälp upp puddingen. Garnera med granatäppelkärnorna.
  7. Servera puddingen riktigt kall med vaniljkrämen.
  8. Bjud med en kopp Brazilian Baía!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept