Chokladkräm med röda vinbär

4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 blad gelatin
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2–3 dl röda vinbär eller renskurna apelsinklyftor
  • G a r n e r i n g.
  • myntablad

Gör så här

  1. Koka upp grädden, mjölken och sockret. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Hacka chokladen. Lägg den i en skål.
  2. Krama ur gelatinbladet. Lägg det i den heta grädden. Rör om tills gelatinet smälter.
  3. Häll grädden över chokladen. Rör tills den smält och ni har en slät kräm.
  4. Häll upp krämen i fyra portionsglas. Ställ svalt att stelna, gärna över natten.
  5. Toppa med vinbär eller renskurna apelsinklyftor. Garnera med myntablad.
  6. Bjud med en kopp African Tunda
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept