Stekta sommargrönsaker med gurksås

Stekta sommargrönsaker med gurksås
Foto: TV4

Det är gott att steka massor av olika grönsaker och blanda samman till en symfoni av smaker och färger. Se grönsakerna i ingredienslistan som förslag. Servera en kall sås till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 gul squash
  • 1 grön squash
  • 1 röd lök
  • 1 aubergine
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • tomatpuré
  • färska kryddörter
  • salt och malen vitpeppar

Sås:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk ättiksgurka
  • salt och malen vitpeppar
  • färska kryddörter

Gör så här

  1. Sås: Hacka ättiksgurkan fint. Blanda samman gräddfil, majonnäs, gurka, salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Garnera med färska kryddörter.
  2. Ansa squash och aubergine. Skär i mindre bitar. Skala och skär löken i ganska stora bitar. Fräs squash, aubergine och lök i olivolja i omgångar. Blanda till sist samman och krydda med tomatpuré, salt och peppar.
  3. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs den lätt i olivolja och blanda med övriga grönsaker. Finhacka färska örter och strö över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept