Stekta sommargrönsaker med gurksås

Stekta sommargrönsaker med gurksås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekta sommargrönsaker med gurksås

16 ingredienser

Det är gott att steka massor av olika grönsaker och blanda samman till en symfoni av smaker och färger. Se grönsakerna i ingredienslistan som förslag. Servera en kall sås till.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • tomatpuré
  • färska kryddörter
  • salt
  • vitpeppar

Sås:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk ättiksgurka
  • salt
  • vitpeppar
  • färska kryddörter

Gör så här

  1. Sås: Hacka ättiksgurkan fint. Blanda samman gräddfil, majonnäs, gurka, salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Garnera med färska kryddörter.
  2. Ansa squash och aubergine. Skär i mindre bitar. Skala och skär löken i ganska stora bitar. Fräs squash, aubergine och lök i olivolja i omgångar. Blanda till sist samman och krydda med tomatpuré, salt och peppar.
  3. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs den lätt i olivolja och blanda med övriga grönsaker. Finhacka färska örter och strö över.