Stekta ripbröst

Stekta ripbröst
Foto: TV4

Det kräver lite finess när ripbröst ska lagas. Det ska brynas varsamt och sedan eftersteka i ugn för bästa saftighet. Passa tiden noga. Köttet ska serveras rödrosa.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 urbenade ripbröst
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 2 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100°. Krydda ripbrösten med salt och peppar. Bryn dem i smör på medelstark värme så att de får en lätt stekyta.
  2. Lägg ripbrösten i smord ugnssäker form. Låt dem eftersteka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 65°.
  3. Pensla med soja strax innan köttet är klart. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept