Stekta påskkyssar

Stekta påskkyssar
Foto: Helena Lyth

Du behöver

  • 1 äggvita
  • 3,5 dl florsocker
  • pepparmintsolja eller pepparmintsarom
  • gula chokladlinser

Gör så här

  1. Vispa äggvitan riktigt hård och fast med elvisp och sikta sedan ned florsockret medans du fortsätter vispa. Droppa sedan i pepparmintsarom eller -olja och blanda. Beroende på vilken sorts pepparmint du har blir det olika styrka. Jag hade pepparmintsarom och hade i 3 kryddmått. Smaka av och hitta din smak, det ska vara ganska kraftig mintsmak.
  2. Gör en strut av bakplåtspapper eller använd spritspåse. Fyll struten med florsockersmeten och spritsa ut ”äggvitan” på ett bakplåtspapper. Mina är ca 2X3 cm. Mest ägglikt blir det om äggen inte blir för runda.
  3. Sätt på en chokladlins när du spritsat varje ägg klart, smeten stelnar rätt snabbt på ytan. Vill inte att den ska spricka.
  4. Låt stelna på bakplåtspappret, gärna över natten. De blir en aningens mjuka i mitten. Förvaras torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Helena Lyth

Visa alla recept från Helena Lyth