Stekta panerade abborrfiléer

Stekta panerade abborrfiléer
Foto: TV4

Om du skär ett snitt på var sida om benraden på filén, är det enkelt att plocka bort alla ben på en gång och filén blir helt benfri.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g abborrfilé
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd, siktat
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Häll upp mjölet i en djup tallrik. Vispa upp ägget i en annan. Blanda ströbröd, salt och peppar i en tredje.
  2. Doppa fiskfiléerna föst i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg dem att torka på ett skärbräde.
  3. Heta upp smör i en stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna på båda sidor, ca 3 minuter per sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept