Stekta kungsräkor med korianderkräm

20 m
1 - 2
20 m
1 - 2

Du behöver

Stekta kungsräkor

  • 5 frysta kungsräkor, tinade
  • 1 msk färsk gurkmeja, riven
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 cm röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 0,5 dl neutral olja
  • en klick smör
  • 2 krm salt

Korianderkräm

  • 0,5 dl naturell färskost
  • 1 litet knippe koriander, färsk och finhackad
  • 1 tsk vatten
  • 1 krm salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Hetta upp oljan först och lägg i en klick smör. Fräs gurkmeja, vitlök, spiskummin och chili i oljan en kort stund
  2. Tillsätt kungsräkorna med skal och allt. Fräs dem i ca 1 minut på varje sida.
  3. Häll upp allt i en serverings skål och låt räkorna ligga kvar i skyn tills de ska ätas, så att de drar till sig mycket smak från kryddorna.
  4. Rör ihop alla ingredienserna till korianderkrämen och lägg upp i serveringsskål. Servera tillsammans med räkorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept