Stekta frikadeller på rågbröd

Stekta frikadeller på rågbröd
Foto: TV4

På danska heter köttbullar frikadeller, även om de är stekta. Servera dem gärna nystekta på rågbröd. Rätten passar som förrätt eller supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fläskkött
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering:

  • 4 skivor rågbröd
  • smör att bre med
  • 4 färska champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • persilja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Rör fläskfärsen med salt och peppar. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt mjölet och rör runt. Häll på mjölken och den finhackade löken också det under omrörning. Forma köttbullarna med två vattensköljda skedar och stek i smör.
  2. Skär champinjonerna i kvartar och paprikan i bitar. Fräs i smör. Skär citronen i klyftor.
  3. Bre rågbrödet, lägg på champinjoner och paprika. Toppa med frikadeller och persilja och servera med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept