Stekta frikadeller på rågbröd

Stekta frikadeller på rågbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekta frikadeller på rågbröd

14 ingredienser

På danska heter köttbullar frikadeller, även om de är stekta. Servera dem gärna nystekta på rågbröd. Rätten passar som förrätt eller supé.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskkött
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Till servering:

  • 4 skivor rågbröd
  • smör att bre med
  • 4 champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • persilja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Rör fläskfärsen med salt och peppar. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt mjölet och rör runt. Häll på mjölken och den finhackade löken också det under omrörning. Forma köttbullarna med två vattensköljda skedar och stek i smör.
  2. Skär champinjonerna i kvartar och paprikan i bitar. Fräs i smör. Skär citronen i klyftor.
  3. Bre rågbrödet, lägg på champinjoner och paprika. Toppa med frikadeller och persilja och servera med citron.