Stekta bergtungafiléer med senapsratatouille

Stekta bergtungafiléer med senapsratatouille
Foto: TV4

Bergtunga är en smakrik och ganska fast plattfisk, den gör sig bäst tillagad på ett enkelt sätt. Servera en senapskryddad ratatouille till, kokt potatis passar också till den som är riktigt hungrig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g bergtungafiléer
  • 1,5 tsk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • smör till stekning

Ratatouille:

  • 0,5 zucchini
  • 2 paprikor, olika färger
  • 100 g färska champinjoner
  • 0,5 aubergine
  • 1 dl tomatkross
  • 0,5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • färsk dragon
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Ratatouille: Skär grönsakerna i centimeterstora tärningar och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Tillsätt champinjoner och paprika och låt det fräsa med en stund. Tillsätt aubergine och tomatkross och låt sakta koka i ca 15 minuter under lock. Krydda med salt, peppar och till sist senap och dragon. Avsluta kokningen när senapen har tillsats, annars kan det skära sig.
  2. Blanda mjöl och salt. Panera fiskfilnéerna i mjölet och stek dem i smör. Servera direkt med ratatouille och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept