Stekt ungnötslever med äpplen och lök

Stekt ungnötslever med äpplen och lök
Foto: TV4

Den lever som säljs i våra butiker är oftast ungnötslever. Den kan skivas och stekas och blir då mör och fin. Goda tillbehör är äpple, lök och potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g ungnötslever
  • 2 dl rågmjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 4 äpplen
  • 1 gul lök

Till servering:

  • 4 portioner potatismos

Gör så här

  1. Skala löken och skiva den. Skala och klyfta äpplena. Skölj levern, torka den väl och skär i centimetertjocka skivor. Blanda samman rågmjöl, salt och peppar och panera levern i blandningen.
  2. Stek löken mjuk i smör. Låt äppelklyftorna fräsa de sista minuterna av stektiden.
  3. Stek leverskivorna i smör i medelvarm panna, ca 1 1/2- 3 minuter per sida. Levern kan serveras lätt rosa inuti. Servera med lök och äpplen samt potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept