Stekt tofu med grönsaker och kall örtagårdssås

Stekt tofu med grönsaker och kall örtagårdssås
Foto: TV4

Fast tofu kan du steka ungefär som halloumi. Servera grönsaker frästa i olivolja till samt en kall örtagårdssås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fast tofu
  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärter
  • 1 rödlök

Örtagårdssås:

  • 4 dl gräddfil
  • 0,5 msk finskuren gräslök
  • 0,5 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk hackad basilika
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • smör och olivolja att steka i

Gör så här

  1. Örtagårdssås: Skär gräslöken fint och hacka basilika och persilja. Rör ner örtkryddorna i gräddfilen och krydda med citronsaft, salt och peppar. Ställ såsen kallt till servering.
  2. Skala och tärna potatisen och låt tärningarna ligga i kallt vatten en stund. Skala och skiva morötterna, strimla paprikan och skala och klyfta löken.
  3. Stek potatisen i smör och koka morötter och sockerärter hastigt. Fräs löken i olivolja. Lägg i morötter och sockerärter och låt dem och paprikan fräsa med en stund. Blanda ihop grönsakerna med potatisen. Skiva och stek tofun och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept