Stekt spättafilé med räkor och tomatsås

Stekt spättafilé med räkor och tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt spättafilé med räkor och tomatsås

11 ingredienser

Fisk, skaldjur och tomat är goda smaker som gärna gifter sig med varandra. Servera med grönsaker och ett gott potatismos.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • 200 g väl avrunna räkor eller kräftstjärtar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp krossade tomater
  • mjöl, olivolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Servering:

  • fryst grönsaksblandning (eller färsk)
  • potatismos

Gör så här

  1. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop i 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd fisken i mjöl och stek dem i smör i panna på medelgod värme. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm räkorna i tomatsåsen och slå den över fisken. Servera med potatismos och varma grönsaker.