Stekt spättafilé med räkor och tomatsås

Stekt spättafilé med räkor och tomatsås
Foto: TV4

Fisk, skaldjur och tomat är goda smaker som gärna gifter sig med varandra. Servera med grönsaker och ett gott potatismos.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • 200 g väl avrunna räkor eller kräftstjärtar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • mjöl, olivolja
  • smör, salt, peppar

Servering:

  • fryst eller färsk grönsaksblandning
  • potatismos

Gör så här

  1. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop i 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd fisken i mjöl och stek dem i smör i panna på medelgod värme. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm räkorna i tomatsåsen och slå den över fisken. Servera med potatismos och varma grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept