Stekt röding med stomp på potatis och pumpa

koket.se
Stekt fisk med stomp på potatis och pumpa
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Stekt röding med stomp på potatis och pumpa

13 ingredienser

30 m

Höstigt potatisstomp med pumpa, spenat och fetaost. Serveras med stekt röding eller annan fisk efter eget tycke och smak.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Stomp

  • 1 kg potatis
  • 2 klyftor vitlök
  • 120 g bladspenat
  • 0,5 dl olivolja
  • 500 g butternutpumpa
  • salt
  • peppar
  • 1 förp fetaost
  • rostade mandlar, till servering

Fisk

  • 600 g färsk fisk (röding, torsk, sej)
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Förbered under tiden spenaten och pumpan.
  2. Skala pumpan och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs pumpan på svag temperatur tills den börjar bli mjuk, tillsätt vitlöken och låt den fräsa med en kort stund innan spenaten går i och allt får fräsa samman tills bladspenaten blivit mjuk. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Salta och peppra fisken. Stek fisken i smör tills den har fått yta och är tillagad rakt igenom.
  4. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt och vänd försiktigt ner den frästa pumpan och spenaten
  5. tillsammans med grovt smulad fetaost. Smaka av med salt och svartpeppar och toppa med rostade, grovhackade mandlar.