Stekt ris med grönsaker

Stekt ris med grönsaker
Foto: TV4

Nästa gång du kokar ris, koka dubbelt upp, så har du stommen till ett stekt ris med grönsaker att servera dagen efter. Fisk, fågel eller kött, allt passar lika bra till.

14 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner kokt kallt ris
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl fint tärnad paprika i olika färger
  • 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa, skölj och strimla purjon. Tärna paprikan fint och finhacka vitlöken. Skala ingefäran och riv den fint.
  2. Fräs purjo, paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt riset och stek tills det är genomvarmt men grönsakerna fortfarande är spröda.
  3. Krydda med soja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept