Stekt rimmat fläsk med löksås och lingon

Stekt rimmat fläsk med löksås och lingon
Foto: TV4

Det här är riktig gammaldags svensk husmanskost. Det som gör susen i den här rätten är just såsen. Varsamt tillagad blir den en kulinarisk fullträff.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rimmat fläsk

Sås:

  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt potatis, lingonsylt

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek hälften i smör. Häll mjölken i en gryta och tillsätt vetemjöl. Vispa under uppkokning och kokning. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt både den råa och den brynta finhackade löken. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär fläsket i skivor. Stek fläsket i het panna. Servera sås, fläsk, kokt potatis och lingonsylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept