Stekt råkorv med sötpotatisfries och kålsallad

POPULÄRT
koket.se
Stekt råkorv med sötpotatisfries och kålsallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Stekt råkorv med sötpotatisfries och kålsallad

14 ingredienser

45 m

Stekt korv som serveras med krämig kål- och gurksallad samt ugnsbakade sötpotatispommes.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4-8 färsk råkorvar
  • salt
  • svartpeppar

Kålsallad

  • 0,5 gurka
  • 0,25 spetskål (eller färsk vitkål)
  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 3 sardellfiléer, finhackade
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 1 citron, rivet skal från

Fries

  • 2 sötpotatisar
  • ca 1-2 msk potatismjöl
  • ca 2-3 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med kålsalladen. Strimla kålen och gurkan fint. Blanda samman övriga ingredienser till en krämig dressing och sväng runt salladen med detta. Smaka av med salt och ställ åt sidan under tiden du förbereder övriga ingredienser.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar (i samma storlek)
  3. Lägg i en skål och sväng runt med potatismjöl och salt så att alla stavar täcks med potatismjöl. Sprid ut glest på en plåtklädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, vänd sedan så friesen och låt dem steka i ca 15 minuter till på andra sidan.
  4. Stek under tiden korven i en panna med lite matfett på mellanvärme tills den blir fin runt om. Servera friesen genast till korv och kålsalladen.