Stekt råkorv med sötpotatisfries och kålsallad

45 m
4

Stekt korv som serveras med krämig kål- och gurksallad samt ugnsbakade sötpotatispommes.

4 juni 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 4-8 färsk råkorvar
  • salt och svartpeppar

Kålsallad

  • 0,5 gurka
  • 0,25 huvud spetskål eller färsk vitkål
  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 3 sardellfiléer, finhackade
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl fet naturlig yoghurt
  • 1 citron, rivet skal från

Fries

  • 2 stora sötpotatisar
  • ca 1-2 msk potatismjöl
  • ca 2-3 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med kålsalladen. Strimla kålen och gurkan fint. Blanda samman övriga ingredienser till en krämig dressing och sväng runt salladen med detta. Smaka av med salt och ställ åt sidan under tiden du förbereder övriga ingredienser.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar (i samma storlek)
  3. Lägg i en skål och sväng runt med potatismjöl och salt så att alla stavar täcks med potatismjöl. Sprid ut glest på en plåtklädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, vänd sedan så friesen och låt dem steka i ca 15 minuter till på andra sidan.
  4. Stek under tiden korven i en panna med lite matfett på mellanvärme tills den blir fin runt om. Servera friesen genast till korv och kålsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept