Stekt quorn med tomatsambalsås

Stekt quorn med tomatsambalsås
Foto: TV4

Marinerade quornbitar smakar gott ihop med en varm, kryddig sås. Servera med buljongkokt ris och riven parmesanost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g quornbitar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk hackad basilika
  • 0,5 tsk salt
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Sås:

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sambal badjak
  • 1 gul lök
  • 2 tsk potatisstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk neutral olja

Till servering:

  • buljongkokt ris
  • riven parmesanost
  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Skär quornen i mindre bitar. Blanda en marinad av vinäger, basilika och salt och vispa i olja och marinera quornbitarna i ca 30 minuter.
  2. Tomatsambal: Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och krydda med sambal oelek, sambal badjak, salt och peppar. Rör ut potatisstärkelsen i lite vatten och tillsätt i såsen.
  3. Stek quornbitarna i smör. Severa dem med såsen, parmesanost, kokt ris och kokta grönsaker. Stö eventuellt över riven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept