Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt

Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt

17 ingredienser

30 m

Fiskfiléer passar bra att dubbelpanera. Man panerar för att behålla fiskens smak och för att den inte ska bli torr vid stekningen. En rotfruktspytt passar bra att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning

Till servering:

  • 4 citroner, skivor
  • 4 dillvippor

Rotsakspytt:

  • 1 morot
  • 0,5 röd paprika
  • 0,25 purjolök
  • 0,33 zucchini
  • 6 potatisar
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Rotsakspytt: Skala morot och potatis. Tärna morot, paprika, zucchini och potatis smått. Strimla purjolöken i fina strimlor. Stek potatisen tills den är nästan mjuk. Tillsätt purjolök, paprika, zucchini och morot. Fräs ytterligare en stund. Krydda med salt och peppar.
  2. Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
  3. Garnera fisken med en citronskiva och dill och servera pytten till.