Stekt makrill med krondillsås

Stekt makrill med krondillsås
Foto: TV4

Makrillens lite feta smak är mycket god tillsammans med den lena och lite syrliga krondillsåsen. Servera med fördel rätten en ljummen sommarkväll med nykokt färskpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsfiléer av makrill
  • 1 dl vetemjöl
  • smör att steka i

Till såsen:

  • 4 krondillkvistar
  • 50 g smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär av dillkronorna från kvistarna och lägg undan 20 små till garnering. Hacka resten grovt. Koka hacket i buljongen i 15 minuter. Sila bort stjälkarna.
  2. Mixa buljongen och smöret i tillsammans med de sparade småkronorna. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Håll varmt i en kastrull.
  3. Vänd makrillfiléerna i vetemjöl och krydda med salt och peppar. Stek i medelvarm panna. Servera med krondillsåsen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept