Stekt lunchkorv med svarta bönor

Stekt lunchkorv med svarta bönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt lunchkorv med svarta bönor

11 ingredienser

Svarta bönor är en riktig delikatess. För dig som så önskar finns de även färdigkokta på burk. 1 dl torkade bönor blir ca 3 dl kokta. Om du förbereder bönorna och paprikan går det snabbt att laga resten av rätten.

Ingredienser

portioner
  • 4 lunchkorvar

Bönblandning:

  • 1 dl torkade svarta bönor
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 0,5 salladslök
  • 2 msk färsk koriander, hackad

Till servering:

  • mango chutney
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt i ca 10 timmar. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Lägg bönor, lök, vitlök och lagerblad i en kastrull och fyll på med vatten så att bönorna täcks. Koka upp och häll i salt. Låt sjuda i ca 40 minuter eller tills bönorna är helt mjuka. Ta upp lagerbladet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 15 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse i kylen i 30 minuter. Dra loss skalen och skär i tärningar.
  3. Ansa och skiva salladslöken tunt. Hacka koriandern. Blanda samman bönor, paprika, salladslök och koriander. Hetta upp och håll varmt till servering. Stek korvarna och servera med bönblandningen, mangochutney och rucolablad.